Första blogginlägget

Varför har då jag skapat denna blogg?

Det enkla svaret är väl att jag sökt efter en blogg som fokuserar på specialläraren. Många bloggar därute handlar om eller är skrivna av specialpedagoger. Jag kan förstå detta eftersom specialpedagog är en nyare titel än speciallärare, men även speciallärare har förändrats och är inte länge ”Greta i garderoben”.

Det jag vill bidra med i bloggvärlden är funderingar kring arbetsrollen och specialpedagogik. Jag hoppas att dessa leder till konstruktiva diskussioner och jag tar gärna emot förslag.

Välkomna hit!

4 reaktioner till “Första blogginlägget

 1. Hej!
  Ser fram emot att följa dina funderingar! Många av de tankar du har delar jag, för min del blir det mycket åtgärdande arbete. På min skola är jag ensam spec.lärare och mycket handlar om att ”släcka bränder”. Tiden räcker helt enkelt inte till, och det som ”offras” är det förebygggande arbetet! Hur ska vi komma till rätta med det här..? Förmodligen behöver skolan ändra sitt tankesätt kring speciallärarens roll men man måste också satsa på att anställa specialpedagogisk kompetens så att både det förebyggande och åtgärdande arbetet prioriteras?!
  Som sagt, ska bli spännande att följa framtida inlägg kring speciallärarens vardag och uppdrag 🙂

  Gilla

  1. Hej! Jag tänker precis som du. Hur kommer vi till rätta med detta? Även fast det förebyggande sägs vara i fokus hamnar speciallärarens roll ofta i åtgärder ändå. Varför är det på det viset? Hur kan vi ändra på det, vi själva alltså?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s