Börjat dagen med att slåss mot mina egna barriärer till förändring

Många av er som läser detta har kanske läst om debatten kring NPF, speciellt ADHD, som igen blossat upp. En professor i psykologi från (var det) Yale har yttrat sig om att diagnosen inte borde finnas och det finns inget vetenskapligt belägg för den. Han tog också upp att elever övermedicineras för detta.

Barriärerna drog igång på en gång! Detta är ingen jag känner igen och han går rakt emot mina åsikter och tankar om hur samhället fungerar och hur det är med denna diagnos. Jag tänkte strunta i detta totalt, men då hejdade jag mig. Vem är denna man som säger så här egentligen? Han är ju ändå professor i psykologi. Vad vet han om NPF?

Jag vände mig till Google. Sedan till Google scholar, för allt google gav mig var hans biografi. Jag fann att han forskat mycket på känslor och temperament. Väldigt intressant, men var ifrån kommer hans belägg om ADHD? Inte en enda artikel, inte ens den första, gav mig svar på det.

Så istället började jag söka på artiklar kring ADHDs existens. Där hittade jag alldeles för mycket och blev redan där övertygad om att mina åsikter och tankar nog inte har så fel i alla fall.

Men den totala övertygelsen kom när jag vände mig igen till vanliga google och hittade en artikel i metro från maj där Professor Bölte från KIND (Karolinska Institutet Center of Neurodevelopmental Disorders) hade uttalat sig om just detta.

Mina barriärer hade rätt denna gång, för Bölte validerade de tankar jag redan hade och han är någon jag redan känner till, men på ett vetenskapligt vis, genom att verkligen analysera problemet, har jag arbetat mot mina barriärer och jag kommer att förändra mitt bemötande av de som tycker annorlunda än jag ifrågan, men som en kommenterade på facebook;

Det är inte upp till oss att bestämma om en diagnos finns eller ej. Det är upp till oss att hjälpa eleverna med de behov de har genom att erbjuda en genomtänkt lärmiljö (Lite sammanfattat av mig).

Å att verkligen analysera problemet är ett av de sätt man kan avbryta barriärer. Jag återkommer mer till detta i nästa inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s