Söndagsreflektioner

Jag vet inte om ni följer specmajas blogg, men jag tycker absolut att ni ska läsa det här inlägget.

Idag fick hon mig att fundera på det här med ovilja till förändringar i och med hur hon beskrev att speciallärare och specialpedagog har ett helt annat perspektiv än resten av skolan. Diagrammet hon har lagt upp är väldigt talande. Jag har tidigare skrivit om hur jag tycker det kategoriska sitter i väggarna och just detta visar på det. Hur kan vi komma ifrån detta?

Om man följer boken jag senast skrivit om måste man sätta sig ner och verkligen fundera vad problemet är, något som jag har svårt för att göra själv gällande detta. Det jag kan göra är att tänka på min egen arbetsplats och förhoppningsvis få till ett arbete där alla från ledning till pedagoger deltar och bidra till förändring.

Do not overthink it, säger talesättet, men det är just vad som författarna rekommenderar och det jag kommer göra. Analysera mera. Däremot känner jag att jag behöver någon att analysera med och vem det kan vara vet jag inte än. Sedan måste möjligheten till att sitta och analysera skapas. För får jag det kan jag arbeta mycket effektivt.

Å där är var jag står just nu. Jag ska ta hand om söndagsbestyren (disk och tvätt) och sedan ska jag ta tag i kurslitteraturen till SPSMs utbildning om språkstörning och om det finns energi kvar sedan ska jag läsa uppsatsen Maja länkat till.

Ingen rast och ingen ro för oss som brinner för specialpedagogik!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s