Skolstart och kommunikation!

Idag var första arbetsdagen och nu sitter jag hemma och reflekterar över ett par saker. Hur startar ni er första dag tillbaka? Än är ju där inga elever och i vissa fall är inte schemat klart, fast hos oss var det klart. Förändringar har självklart skett och mumlet av funderingar som måste sägas högt för att riktigt förstås kommer med det.

Jag tog det väldigt lugnt denna dag. Jag lägger mitt eget schema eller som jag kallar det; pusslar tid, och jag har inte gjort det idag. Istället har jag ställt iordning kontoret och pratat med kollegor jag behöver prata med om kommande termin.

I dessa samtal har jag försökt kommunicera hur viktigt det är att från början lägga in i planeringen de extra anpassningar som har fungerat sedan tidigare samt fortsätta de åtgärder som finns i åtgärdsprogram. Därtill också planera för bedömningsstöd av olika slag. Jag vet inte om jag lyckades med detta, vilket har fått mig att reflektera kring kommunikation. Jag har alltid fått höra att jag är ärlig och hyfsat rak på sak, men ändå verkar jag missförstås ibland. I SPSMs kurs i AKK fick jag veta att kommunikationssvårigheter har vi tillsammans så jag skulle gärna vilja veta vilket sätt jag är otydlig på eller hur jag är otydlig. Pratar jag för mycket i liknelser? Den lilla författaren som bor i mig gillar att göra detta för att förtydliga. Eller är det ordspråken? Jag använder både engelska och svenska ordspråk ganska ofta, något min mormor lärde mig som liten och som ligger ganska djupt rotat i mig.

Ibland känns det dumt att fråga den andre på vilket sätt jag var otydlig, men samtidigt finns det kinesiska citatet; våga fråga och verka dum eller fråga inte och förbli dum. Så från och med nu ska jag fråga. Även i skriftlig kommunikation.

Annars är jag ganska nöjd med dagen. Vi slapp kastas rakt in i ett info-möte. Istället fick vi tid att mingla lite och kontrollera så att klassrummen överlevt sommaren. Som sagt en lugn start efter en lång semester som varit jobbigt varm.

Hoppas ni läsare haft det lika bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s