Betygsfunderingar och förtroendetid

Betygen börjar närma sig, det känns överallt i min arbetsvardag. I de yngre åldrarna stressas det kring Lucia och allt som ska hinnas med utöver alla traditioner, speciellt för de med nationella prov till våren.

Jag är inte där. Min stress och bekymmer ligger kring undantagsbestämmelsen och kollegor som sätter betyg efter prov. Därmed är jag glad över att de allmänna råden kom, men samtidigt kommer jag inte hinna översätta de delar jag och min rektor anser är väsentliga till engelska innan betygen ska sättas.

Så skolverket, letar ni efter en översättning har jag börjat så smått redan. Jag arbetar inte själv med det heller. Min plan är att be en engelsklärare som kan svenska läsa igenom och se om det går att förstå och behåller syftet.

Så förtroendetiden räcker inte till längre, men ändå är jag hård med mig själv när det gäller att arbeta bara de timmar jag är ålagd. Det är hur jag förlägger förtroendetimmar som kan se olika ut vecka till vecka. December är också en förskräcklig månad att försöka planera. Förutom det vanliga; städa, tvätta, träffa vänner mm, så är där också julen och i min familj en del födelsedagar att fira.

Slutsats: söndagar lär gå åt till förtroendetid. Betyg och undantagsbestämmelsen är i fokus just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s