Betar av en lista …

Jag är en list-person, precis som Britt-Marie i filmen Britt-Marie var här, både analogt och digitalt. Älskar digitala post-it. När det är gjort klickar man på krysset och borta är den.

Stryka saker på en analog lista är också mycket tillfredsställande. Ibland bara irriterar jag mig på att det går åt så mycket papper.

Medan jag stryker saker på min lista att göra här hemma flyger mina tankar fritt. Jag är en tänkande människa också. En sådan som funderar och filurar på saker och ting. Just nu kom jag att tänka på en annan lista. Listan jag skapade åt mig själv på jobbet när företaget futurebyme var där. Listan med saker jag ska sluta göra.

En av dem är ”sluta göra saker åt andra, bara för att det inte händer fort nog”. För även fast jag tänker mycket är jag också sådan att när något är bestämt att det ska göras är det bara att göra. Sätt igång. Vissa kallar mig effektiv, men jag vet inte om jag håller med. För jag vill också att det ska göras bra och noggrant.

Saken är den har jag märkt att om jag gör något åt en kollega, kommer de aldrig göra det. Även om samma något dyker upp igen. Då väntar de tills jag har tid. Å det är inte alltid imorgon, snarare sällan. Men jag gjorde det första gången för att det förmodligen legat och väntat alldeles för länge.

Känner ni igen er?

Varför jag ska sluta med detta då? Jo, för jag egentligen gör mina kollegor en otjänst. Hur ska de kunna lära sig om jag gör allt åt dem? Där kan man dra en parallell till våra elever. Om vi även skrev uppsatsen eller matteprovet åt dem, vad har de lärt sig då?

Sluttanke; Från och med 7 januari så har jag alltså slutat. Jag har inget emot att guida och visa modeller på hur det kan se ut, men jag gör det jag ska ansvara för och mina olika kollegor får ta hand om sitt. Om jag kan stötta gör jag gärna det, men att ta över ansvaret ska jag sluta med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s