Nya tag!

Ursäkta frånvaron, men det har varit en hel del för mig att bearbeta på senaste. Dels hela ansökan till masterutbildning och acceptansen från kollegor och mig själv om att min höst kommer att se mycket annorlunda ut. Det är både med melankoli och glädje som jag ser på hösten framför mig.

Därtill har de här nationella proven rört runt, som är en del av deras syfte, och nya elever har dykt upp i behov av särskilt stöd. Dessutom har jag igen hamnat vid en mur när det gäller det här med förändringar. Jag vill gärna igen läsa boken Professionsutveckling och kollegialt lärande, men eftersom den kopia jag har tillhör min arbetsplats är den utlånad till någon annan. Jag måste skaffa mig en egen kopia tror jag. Ovanpå detta ligger det hela med bedömning också.

Jag vet att alla lärare gör det bästa de kan och vissa av mina kollegor imponerar mig något enormt när det kommer till differentiering och bedömning, saken jag funderar över är hur man kan föra dessa kunskaperna till andra.

Att vara lärare är komplext och blir inte lättare av allt vi ska göra. Det behövs förebilder som får ”det” att fungera i sin arbetsroll utan att jobba häcken av sig.

Jag vet att jag inte är en av dem. Jag har mycket kvar att lära, men bara den vetskapen tror jag är bra.

Så nu blir det nya tag. Jag ska läsa ut Matematik med dynamiskt mindset och få tag i boken jag nämnde ovan. En liten nytändning hoppas jag på efter en månad av hårt krävande arbete inom alla dimensioner av arbetet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s