Jag har inte lust..

Idag har många av mina funderingar snurrat kring motivation. Jag har två elever från årskurs ett som har svårt med att lära sig läsa. Det går framåt, om än långsamt. Dessa två är som natt och dag när det gäller motivation. Den ene lyser upp som en sol så snart hen ser mig och tar sig an allt jag ger hen utan att ge upp. Den andre möter mig med en suck, tävlar mot den förste hela tiden (vilket inte går för de får göra olika saker) och klagar över allt hen behöver göra.

Jag jobbar väldigt mycket med att göra lärandet hos mig roligt, intressant och utmanande och de flesta som arbetar med mig, även när jag är ute i klassrummen, tycker om det jag har att ge. Däremot är motivation svårt. Hur gör man för att motivera någon?

Vi har arbetat mycket kring elevers inflytande och skolans tillgänglighet i balans med de kunskapskrav som finns. För det mesta är våra elever väl införstådda med detta. De säger vad de tycker och tänker, men kan ändå förstå att allt kan inte genomföras och en del tråkiga saker måste också göras.

Hattie påstår att det inte går att förändra någon utan att den själv vill förändras, så hur kommer denna vilja till?

Förlåt, men inga svar här idag. Bara funderingar och frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s